Katalog Tasarımı Nedir?

Katalog Tasarımı Nedir?

Katalog Tasarımı Nedir?

 

Katalog tasarımı; müşterilerinizi ürünleriniz ve markanız hakkında bilgilendirmenize yarar. Katalog olarak adlandırılan basılı materyaller; insanlara faaliyetlerinizin kısa bir özetini sunar ve onları satın almaya teşvik eder.

En iyi reklam ve pazarlama araçlarının başında katalog tasarımı gelir. Basılı iletişim yöntemleri arasında büyük bir yer tutan katalog tasarımı, firma ve ürün tanıtımına göre farklı formatlarda hazırlanır.

Kılıç Reklam olarak pazarlama ve satış faaliyetlerinizi destekleyecek özgün ve profesyonel katalog tasarımlarınızı gerçekleştiriyoruz.

Çalışmaları kurumsal kimlik bütünlüğünüzü temel alarak modern bir çizgide yürütüyor ; sürdürülebilirlik, güven ve marka prestiji kriterlerine bağlı kalıyoruz.

Orijinal ve etkileyici katalog tasarımı ile kendinizden söz ettirmek istiyorsanız, işinizi tecrübeli ekibimize emanet edebilirsiniz.

Katalog Tasarımı Neden Önemli?

Kurumsal kimliğin en önemli parçalarından biri kataloglardır. Projeleriniz, ürünleriniz, hizmetleriniz, firmanız hakkında ayrıntılı bilgi verir. İlgi çekmenizi ve akılda kalıcı olmanızı sağlar. Bundan dolayı katalog, markanızın dış dünyaya açılan kapısı olarak da tanımlanabilir.

Katalog Tasarımı Nasıl Yapılır?

İyi bir katalog tasarım süreci önce müşteri isteklerini anlayıp sektörü ve rakipleri araştırmakla başlar. Bu minvalde biz, kılıç Reklam olarak katalog tasarımında şu aşamaları takip ediyoruz:

  1. Sizi dinleyip ihtiyaç ve beklentilerinizi anlıyoruz. Buna göre stratejik bir plan oluşturuyoruz.
  2. Sektörünüzde faaliyet gösteren firmaların kullandığı katalogları inceliyoruz. Onlara benzemeyin, onlardan çok daha iyi olun diye orijinal tasarım fikirleri üretiyoruz.
  3. Tasarım sürecini bütün inceliklerine bağlı kalarak yönetiyor ve eksik bir nokta bırakmıyoruz.
  4. Görsel ve metin yerleşimini master planı doğrultusunda gerçekleştiriyoruz. Revizyona uygun hâle getiriyor ve tarafınıza sunuyoruz.
  5. Paylaştığımız örnek dâhilinde revize isteklerinizi dikkate alıyoruz.
  6. Son rötuşların ardından kurumsal kimliğinize yakışır profesyonel katalog tasarımınızı size teslim ediyoruz.

Katalog Tasarımı Yaparken Dikkat Edilecekler

  • İşletmeniz neye gereksinim duyuyor? Hedef kitleniz sizden ne bekliyor? Bu iki sorunun cevabı ışığında hareket etmek ve bunları dengelemek gerekir.
  • Firma kataloğu tasarlanacaksa, potansiyel müşterilerinizin gereksinim duyacağı tüm bilgiler katalogda yer almalıdır. Misyonunuzun, vizyonunuzun çarpıcı bir biçimde aktarılması da önem taşır. Firma kataloglarında ürün ve hizmet tanıtımı yapmak uygun değildir, kataloğu amacından uzaklaştırır.
  • Kataloğun en kritik noktası etkili bir kapak tasarımıdır. Hedef kitleniz üzerinde ilk izlenim uyandıracak şey budur. Kapak tasarımı sırasında markanın ruhuna, sektöre ve çağımızın gereklerine göre bir çalışma gerçekleştirilmelidir. Oluşturulan tasarım iç sayfalarla bütünlük yakalamalıdır.
  • Kurumsal katalog tasarımı dikkat çekici olmalı ancak göz yormamalıdır. Böylece maximum etkileşim ve geri dönüşüm kolayca elde edilebilir.
  • Marka konsepti, fontlar, yazı tipleri, renkler; kısaca her şey birbiriyle uyum sergilemelidir.
  • Yüksek çözünürlüklü fotoğraflar kullanılmalı, yeni tasarım trendlerinden geri kalınmamalıdır.

Katalog tasarımlarının firmalar ve markalar için hayati öneme sahip olduğunu bilen Kılıç Reklam, tüm çalışmalarında bu hassasiyetle hareket eder. Karmaşıklıktan uzak durarak, zengin içerikli katalog tasarımları hazırlamaya özen gösterir.

Bu niteliklere sahip kaliteli bir katalog tasarımıyla işinizi daha ileri taşımak için bizi tercih edebilirsiniz. Her müşterisine şanslı olduğunu hissettiren Kılıç Reklam, size de bu deneyimi yaşatmaktan onur duyacaktır.

Sektörünüzde fark meydana getirmek, rekabet gücünüzü artırmak istiyorsanız, Kılıç Reklam sizin için doğru adrestir.

 

Foto Galeri

0 Yorum

Leave a Reply